2013. február 16., szombat

Petrezselymes, fokhagymás sült csirke

Hozzávalók:

  • csirkecombok
  • 2 csokor petrezselyem
  • 1 fej fokhagyma
  • őrölt fehér bors
  •  kocka margarin
  • 2-3 db petrezselymes, fokhagymás ízesítő kocka
  • 1-2 db citrom




Elkészítés:

A csirkecombokat megtisztítjuk, lemossuk és leszárítjuk.



Kezünkkel fellazítjuk az egyik oldalon a bőrt és a húst mindkét oldalán, valamint a bőre alatt is megsózzuk és a fehér borssal megszórjuk.
A bőr alá egy darabka margarint, jó adag zúzott fokhagymát és aprított petrezselymet gyömöszölünk.


Egy jól megmosott citrom sárga héját zöldséghámozóval levágjuk és azt is combok zsebébe tesszük.


  Egy serpenyőben felhevítjük a margarint és a combokat 5 perc alatt körbesütögetjük.


Majd kiemeljük a húsokat és egy tepsibe fektetjük.
A maradék margarinba beleszórjuk a megmaradt apróra vágott petrezselymet, a maradék zúzott fokhagymát és dobunk bele 2-3 db petrezselymes-fokhagymás kockát is.


Beleöntjük egy citrom levét és 2-3 dl vízzel felforraljuk, majd a hús alá öntjük.


Fóliával, vagy egy másik lapos tepsivel fedjük le a húst és 180-190 C fokos sütőben süssük puhára.
Majd fedetlenül 5 perc alatt pirítsuk ropogósra a csirkecombokat.