2013. február 1., péntek

Borjú bécsi

Hozzávalók:


  • borjúcomb
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa 
  • zsír a sütéshez





Elkészítés:

A fiatal borjú combjából, ha van, diójából, esetleg lapockából készítsük.


Úgy készítjük, mint a szokásos sertés és más rántott húst.

A szeletekre vágott húst kissé megveregetjük a klopfolóval.
Gyengén besózzuk és máris panírozzuk lisztbe, felvert tojásba, frissen reszelt prézlibe.
Bő zsírban mindkét oldalát szép pirosra sütjük.
Gyakran emelgessük a serpenyő egyik oldalát, hogy a forró zsír átússzon a hús felett, ettől lazán lötyögő ropogós bundát kapunk.


A képen a rántott bécsi mellett rántott gomba, rántott borjúmáj és mazsolás, diós káposztasaláta található.

Borjúmáj


Rántott gomba