2013. február 24., vasárnap

Túrótorta

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 30 dkg cukor
  • 20 dkg vaj/margarin
  • 1 kg félzsíros túró
  • 2 zacskó vaníliás pudingpor
  • 10 deka mazsola
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1/2 citrom leve
  • 1 ek. liszt
  • 2 z. vaníliás cukor

Elkészítés:






A cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük a puha vajat és a tojások sárgáját.



Beletesszük a pudingport, a kanál lisztet, a reszelt citromhéjat és a fél citrom levét.



A túrót a krumplinyomóval simára törjük.
Hozzáadjuk a tojásos krémhez.



Beleszórjuk a mazsolát.

Végül keményre felverjük a tojás fehérjét és azt is óvatosan, lapáttal a túrós krémhez keverjük.




Vajjal kikent, liszttel meghintett tortaformába öntjük és 170-180 C fokon a sütőben kb. 50-60 percig sütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.



Vaníliás cukorral megszórva kínáljuk.