- 1 nagy doboz sűrített paradicsom
- 4 gerezd fokhagyma
- rozmaring
- bazsalikom
- oregano
- kakukkfű
- só
- bors
- 1 tk cukor/édesítő
- 1 ek. olaj
Elkészítés:
Minden hozzávalót előkészítünk, mert gyorsan kell dolgozni az elején.
Egy serpenyőben megforrósítjuk az olajat, beletesszük az összes fűszert, a kakukkfüvet, oreganót, bazsalikomot, a friss rozmaring ágat és úgy 1 percig kevergetve pirítjuk, hogy az aromáját kiadja.
Ekkor beletesszük a zúzott fokhagymát, de ügyeljünk arra, hogy a fokhagyma hamar odaég.
Tehát amikor megérezzük a fokhagyma illatát, akkor rögtön öntsük hozzá a vízzel hígított paradicsom pürét.
Keverjük el, sózzuk meg és egy pici cukorral/édesítőszerrel egyensúlyozzuk ki az ízeket.
Takarék lángon, lefedve főzzük, amíg jól be nem sűrűsödik.
Vigyázat, pöfög és fröcsköl!
Kevés vízzel pótolhatjuk, ha nagyon elforrna a mártásunk.
Ha kész, szűrjük át.
Ezt a sugot használom pizzához és minden olaszos ételhez, raviolihoz, lasagne-hoz,
bolognai mártásalapnak, persze akkor darált hússal kiegészítve.
Nagyon ízes, intenzív illatú és zamatú szósz.
Az üzbég hanum (burgonyás tekercs) mellé is ezt kínáltam.
Lásd másik bejegyzést.
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)