2013. február 1., péntek

Zöldbabfőzelék

Hozzávalók:

  • 1-2 ü.párolt zöldbab
  • 1 db hagyma
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 1-2 ek. liszt
  • 1 ek. olaj
  • petrezselyemzöld
  • 1 ek ételízesítő
  • 4-5 dl tejföl
  • fűszerpaprika
  • pici ecet
  • pici édesítőszer





Elkészítés:

Előfordul néha, hogy télen, ha sietek, üveges zöldbabot használok.

Természetesen nyáron friss zöldbabból készítem, amit forrásban lévő vízbe teszek, ételízesítővel fűszerezem és roppanósra főzöm.
Ekkor kerül bele a rántás és végül a tejföl.

Ha üveges babot használunk, akkor fordított a sorrend, a fűszerezés ugyanaz.


Először az  alapot készítjük el.

Az olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, majd beletesszük a lisztet, kevergetjük 1-2 percig.
Most belenyomjuk a fokhagymát és átpirítjuk.

Levesszük a tűzről és belekeverjük a fűszerpaprikát.
Kevés hideg vízzel simára keverjük beletesszük az apróra vágott petrezselyem zöld felét.

Most hozzáöntjük a zöldbab levét. Visszatesszük a tűzre.

Sózzuk, ételízesítővel fűszerezzük.
Pár percig főzzük.




Végül beletesszük a zöldbabot is.
Összeforraljuk.
Pici ecettel és édesítővel kellemesen savanykás ízt adunk a főzeléknek.



Végül beleöntjük az elhabart tejfölt.
Még egyet forr és készen van,
Legutoljára beletesszük a maradék petrezselyem zöldet is.