2013. február 1., péntek

Borjú cordon bleu

Hozzávalók:


  • borjúcomb/lapocka
  • füstölt sertés comb
  • sajt
  • liszt
  • tojás
  • prézli
  • zsír/olaj




Elkészítés:


A húst előkészítjük, mint a borjú bécsihez.


Nagyobb szeleteket vágunk úgy, hogy két szelet húst vágunk, de nem vágjuk át teljesen, hanem kinyitjuk, mint egy könyvet és húsverővel gyengéden kiklopfoljuk.

Mindkét oldalát megsózzuk és középre helyezzük a vékony szeletre vágott füstölt húst.
Ráhelyezzük a sajtszeletet.


Összehajtjuk, kicsit a széleket összenyomjuk, ha kell fogpiszkálóval meg is tűzhetjük.
Majd panírozzuk, lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk.
Bő forró olajban/zsírban jól átsütjük mindkét oldalát.