2013. február 24., vasárnap

Mézes, mustáros, piri-piris csirkeszárnyak

Hozzávalók:

  • 1,5 kg csirkeszárny
  • ketchup
  • piri-piri szósz
  • kakukkfű
  • rozmaring
  • oregáno
  • bazsalikom
  • 1 fej fokhagyma
  • mustár
  • méz
  • chili szósz
  • reszelt gyömbér
  • bors
  • olívaolaj


Elkészítés:

A csirkeszárnyat alaposan megtisztítjuk, kezünkkel ledörzsöljük a sárgás bőrt és eltávolítjuk az esetleges tokokat, tollmaradványokat.
Lemossuk a húst és jól leszárítjuk.


Összeállítjuk a fűszeres pácot:


 Minden hozzávalót összekeverünk egy tálban és ebbe a sűrű krémbe beleforgatjuk a szárnyakat.


Pár órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
Majd tepsibe öntjük a csirkét páccal együtt és 180-190 C fokos sütőben puhára, pirosra sütjük.