2014. november 2., vasárnap

Spenótos burgonya

Hozzávalók:

  • 5 db burgonya
  • 30 dkg spenót
  • 1-2 db zöldpaprika
  • 1 db hagyma
  • kis db póréhagyma
  • 1 ek. házi darált pritamin paprika
  • petrezselyem
  • 2 ek. olaj




Elkészítés:


A meghámozott, megmosott és darabokra vágott burgonyát sós vízben, fedő alatt 10 perc alatt puhára főzzük.
Leszűrjük és félretesszük.

Ezalatt az olajon megfuttatjuk a szálasra vágott hagymát.


Összevágjuk a pórét, a lehetőleg színes zöldpaprikát és a petrezselymet.


Rádobjuk a hagymára.
Adunk hozzá egy nagy ek. darált pritamin paprikát.


Pár perc alatt összepirítjuk az ételt.

Most hozzáadjuk a spenótot.
A spenótot előzőleg leszáraztuk, erét eltávolítottuk, többször jól átmostuk, majd forrásban lévő vízbe tettük és amint egyszer felforrt, leszűrtük.
Ily módon nyáron pillanatok alatt készíthetünk télire finom saját spenótot, amit egyszerűen lefagyasztunk.
Később felengedve spenót főzelékhez, tejszínes spenótos tésztához és még számos ételhez felhasználhatjuk.


Elkeverjük, egyet forr és végül hozzákeverjük a főtt burgonyát is.

Kicsit megsózzuk.



Összeforraljuk és készen van.