2014. november 1., szombat

Mexikói csirke

Hozzávalók:


  • 1 db csirkemell
  • 1 doboz babkonzerv
  • 1 doboz kukorica
  • 2 db babérlevél
  • 4-6 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. paradicsompüré
  • édes chiliszósz
  • enchilada fűszer
  • mexikói tajine fűszer
  • erős paprika krém
  • 1 db vöröshagyma
  • őrölt bors
  • kakukkfű
  • őrölt köménymag
  • oregano
  • 2 ek. szójaszósz
  • 1 ek worcester szósz 
  • 1 tk. étkezési keményítő
  • pici édesítőszer
  • 5 ek. olaj


Elkészítés:

Előkészítjük a hozzávalókat.


A csirkemellet megmossuk, megtöröljük és falatnyi kockákra vágjuk.


Befűszerezzük az alábbi páccal: erős paprika, chili szósz, zúzott fokhagyma, 2 ek. olaj,
majd hűtőbe tesszük pácolódni.


A maradék olajon az apróra vágott hagymát megdinszteljük, majd beletesszük a paradicsompürét, a babérlevelet, a borsot, a kakukkfüvet, az origanót, még fokhagymát, a szójaszószt.
Kevés vizet öntünk hozzá és kis lángon főzzük úgy 15 percig.


Beletesszük a Worcester szószt és - ha van - akkor a mexikói fűszereket, az enchilada és a tajin fűszert.

A leöblített babkonzervet és kukorica konzervet is belekeverjük és összeforraljuk.
A keményítőt egy kevés vízben elkeverjük és az ételbe keverjük.

Megkóstoljuk és, ha szükséges,  utána sózunk és egy pici édesítővel egyensúlyba hozzuk az ízeket.
Pár percig még főzzük.


Végül egy teflon serpenyőben megsütjük a bepácolt húst.


A megsült húst a kukoricás bab tetejére tesszük és együtt tálaljuk.