2014. november 1., szombat

Bolgár húsgombóc paradicsomos mártásban

Hozzávalók:

A húsgombóchoz:
  • 30 dkg sertés darált hús
  • 1 db hagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás
  • bors
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 tk. ételízesítő
A mártáshoz: 


  • paradicsompüré
  • kakukkfű
  • bazsalikom 
  • oregánó
  • rozmaring
  • csipet cukor
  • 1 ek.olaj
  • 2 csapott ek. liszt




Elkészítés:

Elkészítjük a gombócokat.
Késes aprítóba helyezzük a hagymát, fokhagymát, petrezselymet, sót, borsot és finomra daráljuk.
Most beledobjuk a tojást is és azzal is egyet keverünk, így könnyebben elkeverednek a hozzávalók.



Hozzáadjuk a fűszereket a darált húshoz.


Forrásban lévő vízbe tesszük a kanállal kiszaggatott gombócokat.
Nem kell nagyon formázgatni.
Nem esik szét.


Most beletesszük a paradicsompürét és az illatos fűszereket, a kakukkfüvet, a bazsalikomot, az oregánót és a rozmaringot.


Kicsit megsózzuk pici cukorral egyenlítjük ki az ízeket.

Egy ek. olajon 2 ek. lisztet habosítunk, majd kis vízzel felöntve, szitán keresztül az ételhez adjuk.
Így nem lesz csomós.

Kis lángon jól kiforraljuk.
Főtt burgonyával tálaljuk.