2014. november 23., vasárnap

Meggyes máglyarakás

Hozzávalók:


  • 10 db kifli
  • 4 db tojás
  • 5 dkg cukor
  • 1 l tej
  • 2-3 cs. vaníliás cukor
  • 2-3 marék darált dió
  • 1 ü. meggybefőtt
  • pici vaj





Elkészítés:





Ez az az édesség, amit pillanatok alatt elkészíthetünk, számtalan töltelékkel ízesíthetjük és mindenki imádja.

Ezúttal házi meggybefőttből készítettük, aminek a levét leszűrtük.
Nagyon finom friss reszelt almával, fahéjjal töltve is.
Mákkal is készíthetjük.


Feltesszük a tűzre a tejet, beleszórjuk a vaníliás cukrot.

A tojásokat szétválasztjuk.
A fehérjét egy habüstben a hűtőbe tesszük.


A sárgáját elkeverjük a cukorral és szedünk hozzá a már langyos tejből.
Összekeverjük és a többi tejhez öntjük és tovább melegítjük.

Mielőtt felforrna a tej levesszük a tűzről.


Beletesszük az időközben felkarikázott kifliket és laza mozdulatokkal elkeverjük.

Mire kivajazunk egy tepsit a kifli már fel is szívta az összes finom tejet.

Ekkor belesimítjuk a kifli felét a tepsibe és gazdagon meghintjük a darált dióval.

Erre szórjuk a lecsepegtetett meggyet, majd rátesszük a maradék kiflit is.

Előmelegített sütőben 200 C fokon kb. 30-40 percig sütjük,
Ügyeljünk, hogy ne égjen meg.

Végül a félretett tojásfehérjét kemény habbá verjük.
Egy kevés meggylével színezzük.

Majd rásimítjuk a sütőből kiemelt kiflire, borzosra igazítjuk és pár percre a sütőbe tesszük, amíg kis színt nem kap a hab.

Langyosan az igazi.