2014. november 2., vasárnap

Nagyi házi darált pritamin paprikája

Hozzávalók:

  • 1 kg pritamin paprika
  • 20 dkg só





Elkészítés:



Ősszel  Nagyi mindig készít nekünk finom házi darált pritamin paprikát.



A szép, kemény paprikákat gondosan megmossa, szárukat, magjukat, erüket eltávolítja és húsukat leszárítja.

Az így előkészített paprikát leméri majd a húsdarálón ledarálja.

Kilónkét 20 dkg sóval összekeveri, majd addig hagyja állni, amíg a só teljesen el nem olvad.

Ekkor előzőleg jól kimosott és nátrium benzoátos vízzel kiöblített kis üvegekbe tölti és a szintén ebben a vízben megvizezett celofánnal, folpackkal, majd a csavaros fedővel lezárja.


Mindenféle ételbe, levesbe, pörköltbe, sült húshoz tehetünk ebből a finom, friss ízesítőből, de egy egyszerű libazsíros kenyeret is megkenhetünk vele !