2013. június 30., vasárnap

Töltött paprika spenóttal

Hozzávalók:

  • 1 kg darált hús, sertés, pulyka vegyesen
  • 20 dkg gersli
  • 1 nagy fej hagyma
  • 1 ek olaj
  • 2 tk. fűszerpaprika
  • 1 tojás
  • töltenivaló zöldpaprika
  • bors
  • + 1 db hagyma



  • 1/2 kg friss spenót
  • fokhagyma
  • köménymag
  • 5-6 dl tej
  • bors
  • 2 tk vegeta
  • 1 ek. olaj
  • 1 ek. liszt

Elkészítés:

Hagyományos módon elkészítjük a töltött paprikát.
Vagyis a vegyes darált húst összekeverjük a megmosott gerslivel és az olajon megdinsztelt apróra vágott hagymával, amit fűszerpaprikával ízesítettünk.


Megsózzuk, borsozzuk a tölteléket, egy tojással összegyúrjuk, majd beletöltjük a zöldpaprikákba.


Egy fazékban vizet forralunk, majd megsózzuk és beletesszük a töltött paprikákat.
1 hagymát is dobunk mellé.
Ha kimarad töltelék, akkor lisztes kézzel gombócot formálunk és a forrásban lévő lébe tesszük.
Csendes tűzön, lefedve puhára főzzük a paprikákat.


A kész töltött paprikát spenót ágyon tálaljuk.

Ehhez a megtisztított, leerezett friss spenótot leforrázzuk és leszűrjük, leturmixoljuk.

Egy lábasban egy ek. olajon őrölt köményt pirítunk, hozzáadjuk a lisztet és belenyomjuk a fokhagymát.
Pár pillanat múlva  beletesszük a spenótot, elkeverjük és felöntjük tejjel.
Sózzuk, borsozzuk.
Pici vegetát is tehetünk bele.
Pár percig forraljuk és már kész is.

A paprikák főzőleve nagyon ízletes, lehet levesként is fogyasztani, egy töltött paprikával tálalva.