- endívia saláta
- olíva olaj
- hagyma
- fokhagyma
- világos szója szósz
- szezám olaj
- rizsecet
- só
- burgonya
Elkészítés:
Finom, friss endívia salátával ízesítettük a főtt burgonyát.
Mossuk meg a salátát
és tépjük nagyobb darabokra.
Egy lábasban kevés olajon pirítsuk a hagymát.
Akkor jó, ha jól átsült a hagyma.
Tegyünk bele zúzott fokhagymát és azzal is hevítsük át.
Mehet bele a saláta.
Világos szójaszósszal és gondolatnyi szezám olajjal ízesítsük.
Rizsecettel vagy borecettel tegyük pikánsan savanykássá.
Sózzuk is meg.
Amint a saláta összefonnyad készen is van.
Sós vízben előzetesen megfőzött burgonyát adunk hozzá.
Krumplitörővel kissé összenyomjuk a burgonyát, de nem kell püré állagúra törni.
Kóstoljuk meg és sózzuk még, ha szükséges.
Bármilyen sült mellé kitűnő pikáns köret.