- libaaprólék
- só
- bors
- sárgarépa
- fehérrépa
- hagyma
- paradicsom
- zöldpaprika
- zöldborsó
- rizs
- libazsír
- petrezselyem
Elkészítés:
Minden liba ételt kedvelünk.
http://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/02/liba-leves.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2018/02/liba-es-kacsa-szarnyto-gombaval-sutve.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/01/hajdinas-zoldseges-liba.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2018/02/libazuza-porkolt.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/01/ludaskasa-ii.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/11/ludaskasa.html
Ez egy nagyon finom recept, amelynél a ludaskásához a rizst az előzőleg elkészített libalevessel főzzük, ettől olyan zamatos.
Természetesen a maradék levest egy kevés csigatésztával elfogyasztjuk.
Liba aprólékot vásároljunk, far-hát, nyak, szárny, zúza legyen bőven benne.
Tisztítsuk meg a húst.
Mossuk le.
Egy fazékban egy kevés libazsíron dinszteljük meg a hagymát.
Tegyük bele a húsokat.
Öntsük fel vízzel sózzuk, borsozzuk és lassú tűzön főzzük puhára.
Emeljük ki a puha húst és tegyük félre külön a húst és külön a levest.
Egy másik lábasban libazsíron kezdjük el dinsztelni a hagymát.
Aprítsuk fel a megtisztított zöldséget, a sárgarépát, fehérrépát, fokhagymát, paradicsomot, zöldpaprikát.
Tegyük a hagymához és pár percig kavargatva pirítsuk.
Sózzuk meg és adjuk hozzá a zöldborsót is.
Öntsük fel egy kevés félretett libalevessel.
Öblítsük le a rizst.
Szűrjük le.
Adjuk a zöldségekhez.
Öntsünk hozzá még bőven a levesből.
Tegyünk bele apróra vágott zöld petrezselymet is.
Ha szükséges mindig pótoljuk a levest amíg a rizs meg nem fő.
Kóstoljunk közben, valószínűleg kell még bele só.
A rizs maradjon szaftos.
Tálaláskor adjuk mellé a félretett főtt liba húst.
Akár ki is csontozhatjuk a húst és összekeverhetjük a zöldséges rizzsel.
Ne felejtkezzünk el a maradék finom levesről sem.