Hozzávalók:
- keszeg
- só
- világos szójaszósz
- liszt
- fűszerpaprika
- olaj
Elkészítés:
A régi balatoni nyarakat idézi ez az étel.
Megtisztítjuk a halakat, pikkelyeket lekaparjuk, a hasat felvágva eltávolítjuk a beleket.
A halak fejét, uszonyait levágjuk.
A halat leöblítjük és megszárítjuk.
Mindkét oldalán sűrűn beirdaljuk.
Megsózzuk és egy kevés világos szójaszósszal bedörzsöljük.
A lisztet összekeverjük a fűszerpaprikával.
A halakat beleforgatjuk a paprikás lisztbe.
A halak belsejébe is kerüljön a lisztből.
Forró olajban mindkét oldalon megsütjük a halakat.
A beirdalás következtében jól átsüthető a hal.
Óvatosan együk, mert sok pici szálka van benne.
Frissen az igazi, de később a maradék is hamar gazdára talál.
Bármilyen körettel kínálhatjuk, de a legjobb finom ropogós kenyérrel és csípős almapaprikával elfogyasztani.