2020. augusztus 18., kedd

Cukkinivel töltött vagdalt

Hozzávalók:


  • darált hús
  • hagyma
  • olaj
  • őrölt kömény
  • bors
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • cukkini





Elkészítés:




Zsenge cukkinivel töltött vagdalt receptje.

Bármilyen darált húsból készülhet.
Én szeretem a sertés húst pulykával összekeverni.


Olajon apróra vágott hagymát dinsztelünk.
Egy kevés őrölt köménymagot szórunk rá.


Fűszerpaprika kerül bele.


Megsózzuk és borsozzuk.


A fűszeres ragut a darált hússal jól összekeverjük.


Ha kihűlt belekeverjük a tojást.
Kóstoljuk meg és fűszerezzük még, ha szükséges.


Zsenge cukkinit meghámozunk és egészben hagyjuk.


A darált húsból roládot formázunk és a közepébe beletesszük a cukkiniket.


A kizsírozott tepsi aljára zsemlemorzsát szórunk.


A cukkinivel töltött vagdalt tetejére is szórunk zsemlemorzsát.


Letakarjuk a tepsit és 180 C fokos sütőben megsütjük az ételt.


Nagyon jól harmonizál együtt a fűszeres hús és az üde, friss ízű cukkini.


Hidegen is fogyaszthatjuk.
A képen rozmaringos, paradicsomos babbal tálaltam.