2020. augusztus 18., kedd

Bakonyi gombapaprikás

Hozzávalók:
  • gomba
  • zsír
  • füstölt szalonna
  • hagyma
  • paradicsom 
  • darált pritamin paprika
  • törött bors
  • majoránna
  • fűszerpaprika
  • tejföl
  • liszt
  • citrom
  • petrezselyem



Elkészítés:

Nincs jobb a gombánál.


Vöröshagymát aprítunk fel.


A szalonnához adjuk.



Darált pritamin paprikát és darabolt paradicsomot adunk a megdinsztelt hagymához.


A felszeletelt gombát is az edénybe tesszük.
Nagyon finom a barna csiperke.


Sózzuk, borsozzuk és majoránnával megszórjuk.


Fűszerpaprika is menjen bele.


Kevés vizet alátöltünk és néhányszor megkeverve puhára főzzük.


A lisztet elkeverjük egy dl vízzel és habverő segítségével a tejföllel is.


Belekeverjük a habarást a gombához, összeforraljuk.


Citrom sárga héjával és levével pikáns ízt adunk hozzá.


Végül megszórjuk petrezselyemmel is.
Nokedlivel, tésztával vagy bármilyen más körettel tálalhatjuk.