Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 15 dkg barna cukor
- darált dió
- darabolt dió
- 1 cs. puncs puding (tejmentes)
- 4 dl mandulatej
- ízlés szerint cukor
- 1 tk. sütőpor
- 1 tk. szódabikarbóna
- 1 ek. 10 %-os ételecet
- 2,5 dl víz
- 1,5 dl étolaj
- rum aroma
- vanília aroma
- baracklekvár
Elkészítés:
Összekeverjük a száraz hozzávalókat, a lisztet a 15 dkg cukorral, a szódabikarbónával és a sütőporral.
Mandula tejjel elkeverjük a tejmentes puncs pudingot.
Ízlés szerint cukrot, vanília aromát és rumaromát teszünk bele.
A pudingból félreteszünk 2-3 evőkanálnyit a torta díszítéséhez.
Hagyjuk kör alakban megdermedni.
Célszerű a tortaformában megtölteni a tortát, mert eléggé folyékony.
Azt is megkenjük lekvárral.
Hűtőben hagyjuk megszilárdulni.