Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 10 dkg barna cukor
- 5 ek. olaj
- 1-2 kanál holland kakaó
- 1 pohár víz
- 1 ek. 10 %-os ételecet
- 1 csapott tk. sütőpor
- 1 csapott tk. szódabikarbóna
- vaníliás cukor
- dió
- mazsola
Elkészítés:
A lisztet összekeverjük a barna cukorral és a vaníliás cukorral.
Hozzáadjuk az olajat.
Beletesszük a sütőport, a szódabikarbónát és az ecetet.
A tészta nagyobb részét egy kivajazott tepsibe öntjük.
A maradék tésztába beletesszük a kakaóport.
Jól elkeverjük.
A kakaós tésztát rácsorgatjuk a sima tésztára.
Egy pálcikával vagy hegyes késsel kacskaringósan kicirkalmazzuk.
Végül ízlés szerint meghintjük mazsolával.
180 C fokos előmelegített sütőben kb. 30-40 perc alatt megsütjük.
Kockára vágva kínáljuk.
Pillanatok alatt elfogy...