Hozzávalók:
- 8 kg paradicsom
- 4 kg zöldpaprika
- natrium benzoat
Elkészítés:
Natúr lecsó télire, amelyhez majd jóféle füstölt szalonnán hagymát dinsztelünk, beleöntjük házi lecsónkat, sót, csipet cukrot adunk és kolbásszal, virslivel gazdagítva felidézhetjük a nyár ízeit.
Készítése egyszerű és gyors.
Nem kell hozzá más csak valamennyi zöldpaprika és ehhez képest dupla mennyiségű paradicsom.
A szép egészséges paradicsomokat megmossuk,éles késsel keresztben bevágjuk.
Így már azonnal lehúzhatjuk a héját.
Nagyobb darabokra vágjuk és fazékba téve közepes lángon főzni kezdjük.
Lehetőleg színes paprikákat megmossuk, szárát, erét eltávolítjuk.
Azon forrón nátrium benzoátos vízzel kiöblített befőttes üvegekbe tesszük.
Késhegynyi nátrium benzoátot is teszünk a tetejére.
Celofánnal lekötjük és rácsavarjuk a konzervtetőt is.
Azonnal finom meleg paplanok, takarók közé tesszük és pár napig ott is maradnak.
Amikor teljesen kihűlt feltehetjük a kamra polcra.
Nekünk 14 üveg lett ebből a mennyiségből.