2023. október 28., szombat

Töltött csirke és cukkini

 Hozzávalók:


  • csirke comb 

  • zsenge cukkini
  • zsemle
  • csirke/liba/kacsazsír
  • hagyma
  • tojás
  • petrezselyem
  • törött bors
  • ételízesítő
  • zöldhagyma
  • kápia paprika
  • koktélparadicsom
  • kapor



Elkészítés:

A tölteléket minden formájában szeretjük.


https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/04/toltott-borjuszegy.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2014/11/levesben-fott-sult-toltottcsirke.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2018/02/toltott-csirkecomb-toltott-gombaval.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2020/05/toltott-dagado-es-gombas-toltelek.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2022/03/huslevesben-fott-toltott-tyuk-sutve.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2022/10/toltott-sutotok.html


Ezúttal csirkecombot és mellé cukkinit töltöttem meg.

A húst megtisztítjuk, körbesózzuk.

A bőrt egyik oldalon emeljük meg és alatta is sózzuk meg a csirkét.


Klasszikus tölteléket készítünk.
A beáztatott és kinyomkodott zsemlét burgonyatörővel pépesítjük.
Sót, ételízesítőt, apróra vágott petrezselymet adunk hozzá.


Egy serpenyőben kevés csirke/liba vagy kacsazsíron apróra vágott hagymát dinsztelünk.
Frissen őrölt borssal ízesítjük.


A hagymát a zsemléhez adjuk.


Tojással lazítjuk.
Ahány zsemle annyi tojást szoktam beletenni.


Frissítésül zöldhagyma szárat aprítunk bele.



Gyönyörű kápia paprikával színesítjük.


Gazdagon megtöltjük a csirkecombokat és kizsírozott tepsibe fektetjük.



Zsenge cukkinit is teszünk a tepsibe.


Meghámozzuk, hosszában kettévágjuk és ráhalmozzuk a tölteléket.
Kaporral is megszórjuk.


Koktélparadicsommal színesítjük az ételt.


180 C fokos sütőben megsütjük a töltöttet.


Mire a csirke már puha, akkorra a cukkini is vaj puhára sül.
 







Gyorsan és egyszerűen készül ez a finom pecsenye és mellé az ízletes köret.