Hozzávalók:
- csirke comb
- zsenge cukkini
- zsemle
- csirke/liba/kacsazsír
- hagyma
- tojás
- petrezselyem
- só
- törött bors
- ételízesítő
- zöldhagyma
- kápia paprika
- koktélparadicsom
- kapor
Elkészítés:
A tölteléket minden formájában szeretjük.
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2013/04/toltott-borjuszegy.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2014/11/levesben-fott-sult-toltottcsirke.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2018/02/toltott-csirkecomb-toltott-gombaval.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2020/05/toltott-dagado-es-gombas-toltelek.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2022/03/huslevesben-fott-toltott-tyuk-sutve.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2022/10/toltott-sutotok.html
Ezúttal csirkecombot és mellé cukkinit töltöttem meg.
A húst megtisztítjuk, körbesózzuk.
A bőrt egyik oldalon emeljük meg és alatta is sózzuk meg a csirkét.
A beáztatott és kinyomkodott zsemlét burgonyatörővel pépesítjük.
Sót, ételízesítőt, apróra vágott petrezselymet adunk hozzá.
Egy serpenyőben kevés csirke/liba vagy kacsazsíron apróra vágott hagymát dinsztelünk.
Frissen őrölt borssal ízesítjük.
Ahány zsemle annyi tojást szoktam beletenni.
Zsenge cukkinit is teszünk a tepsibe.
Kaporral is megszórjuk.