Hozzávalók:
- hosszú metélt
- zsír/olaj
- búzadara
- só
- lekvár
- kristálycukor
Elkészítés:
Nagyon szeretjük az édes sült tésztákat.
https://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/08/rakott-sult-teszta.htm
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/04/turos-lekvaros-sult-teszta-habbal.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2022/10/szilvas-sult-teszta.html
https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2021/11/morzsas-teszta.html
https://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/04/grizes-teszta.html
Kevés zsíron kevergetve megpirítjuk a búzadarát.
Megsózzuk, legyen mindig érezhető a kicsit sós íz.
Ha elértük a kívánt színt, akkor egy kis pohár vizet öntünk rá, addig kevergetjük, amíg a dara felszívja a vizet.
A tésztát is megsózzuk.
Ráterítjük a maradék tésztát és kristálycukorral megszórjuk.
Pillanatok alatt összedobható és laktató levesek után isteni fogás.