2023. október 28., szombat

Rozmaringos báránysült

 Hozzávalók:


  • bárány comb

  • hagyma
  • olaj
  • fokhagyma
  • rozmaring
  • cayenne bors
  • törött bors
  • paradicsom
  • kápia paprika


Elkészítés:


Nagyon szeretjük a bárányt.

https://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/04/rozmaringos-barany.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2018/02/barany-zoldborsos-majas-toltelekkel.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2017/01/barany-labszar.html

https://muskakonyhaja.blogspot.com/2012/06/tarkonyos-baranyleves.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2017/09/martinis-barany-szegy-es-labszar.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/12/palocleves-baranybol.html


 Most fűszeres báránycomb szeleteket sütöttünk.



A szeletelt húst mindig simítsuk át a kezünkkel, mert gyakran csontszilánkok lehetnek rajta, amire nem szeretnénk ráharapni.


Sózzuk meg a bárányt, őrölt borssal és szárított rozmaringgal fűszerezzük.


Kevés cayenne borsot is szórjunk rá.


Egy lábasban olajat hevítünk, amelybe feldarabolt fokhagymát és friss rozmaring ágakat teszünk.



Megpirítjuk a hús mindkét oldalát.


Kevés feldarabolt hagymát, paradicsomot és kápia paprikát szórunk rá.


Készre sütjük.