2022. november 20., vasárnap

Gombás sült csirke

 Hozzávalók:


  • csirkecomb

  • törött bors
  • hagyma
  • fokhagyma
  • kápia paprika
  • gyömbér
  • gomba
  • sűrített paradicsom
  • olaj


Elkészítés:


A megmosott combokat félbevágjuk.


Előkészítjük a hagymát, fokhagymát, gyömbért és kápia paprikát.


A húst besózzuk, törött borssal, zúzott fokhagymával és gyömbérrel bedörzsöljük.


Gombafejeket is teszünk bele.


A kiolajozott tepsibe fektetjük a csirkét.
Rászórjuk a gombát, hagymát, maradék fokhagyma és gyömbér darabokat is.
Rákarikázzuk a kápia paprikát.
Aki szereti tehet bele csípős paprikát is.
 

A paradicsompürét  kevés vízzel hígítjuk.


A tepsibe öntjük a paradicsomlét.


Letakarjuk a tepsit és 180-200 C fokos sütőben megsütjük a csirkét.