Hozzávalók:
- cukkini
- hagyma
- fokhagymapor
- sárgarépa
- pritaminpaprika
- tojás
- olaj
- só
Elkészítés:
Zöldséggel töltött cukkinit készítünk.
A megmosott cukkini egy részét kb. 5-6 centiméteres darabokra vágjuk és a belsejét kikaparjuk.Maradjon egy kis talprésze.
A cukkini héját zöldséghámozóval érdemes csíkosra vágni, így csinosabb lesz a végén.
A cukkini egy részét reszeljük le. Nem kell meghámozni.
Sózzuk be és szórjuk meg fokhagymaporral. Hagyjuk állni amíg a többi zöldséget is elkészítjük.
Reszeljük le a sárgarépát.
Egy serpenyőben kevés olajon kezdjük dinsztelni a hagymát, majd adjuk hozzá a sárgarépát is.
Illik bele a szép húsos pritaminpaprika is.
Adjuk a zöldségekhez a kis darabokra felvágott paprikát is.
Most csavarjuk ki a lereszelt cukkinit és tegyük a serpenyőbe.
Forgassuk össze, majd vegyük le a gázról és keverjünk hozzá 2 tojást.
A kivájt cukkinit ültessük bele kiolajozott tepsibe.
Halmozzuk a tölteléket jó bőségesen a cukkinikbe.
Sütőben 180 c fokon süssük meg.
Bármilyen hús mellé finom köret, de csak magában egy nagy tál friss salátával könnyű, vitamindús fogás.
Szerintem langyosan az igazi.