2022. november 28., hétfő

Zöldséges töltött cukkini

 Hozzávalók:


  • cukkini

  • hagyma
  • fokhagymapor
  • sárgarépa
  • pritaminpaprika
  • tojás
  • olaj



Elkészítés:


Zöldséggel töltött cukkinit készítünk.



A megmosott cukkini egy részét kb. 5-6 centiméteres darabokra vágjuk és a belsejét kikaparjuk.
Maradjon egy kis talprésze.

A cukkini héját zöldséghámozóval érdemes csíkosra vágni, így csinosabb lesz a végén.


A cukkini egy részét reszeljük le.
Nem kell meghámozni.


Sózzuk be és szórjuk meg fokhagymaporral.
Hagyjuk állni amíg a többi zöldséget is elkészítjük.


Reszeljük le a sárgarépát.


Egy serpenyőben kevés olajon kezdjük dinsztelni a hagymát, majd adjuk hozzá a sárgarépát is.


Illik bele a szép húsos pritaminpaprika is.


Adjuk a zöldségekhez a kis darabokra felvágott paprikát is.


Most csavarjuk ki a lereszelt cukkinit és tegyük a serpenyőbe.


Forgassuk össze, majd vegyük le a gázról és keverjünk hozzá 2 tojást.


A kivájt cukkinit ültessük bele kiolajozott tepsibe.


Halmozzuk a tölteléket jó bőségesen a cukkinikbe.


Sütőben 180 c fokon süssük meg.


Bármilyen hús mellé finom köret, de csak magában egy nagy tál friss salátával könnyű, vitamindús fogás.


Szerintem langyosan az igazi.