Hozzávalók:
- füstölt szalonna
- zsír
- hagyma
- fokhagyma
- zöldpaprika
- pritaminpaprika
- paradicsom
- fejes káposzta
- füstölt kolbász
- virsli
- só
- törött bors
- cukor
- paradicsompüré
- fűszerpaprika
Elkészítés:
A lecsót minden formájában imádom.
Káposztával gazdagítva különösen finom.
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2022/10/sertes-husos-kaposztas-lecso-ciganylecso.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2022/02/zuzas-ciganylecso.html
Kevés zsíron kisütjük a húsos füstölt szalonnát.
Kevergetve tovább sütjük.
Megsózzuk és törött borssal alaposan megszórjuk.
Felszeletelünk többféle, szép színes paprikát.
A paprika is a lecsóba kerül.
Nem maradhat ki a szép érett paradicsom sem.
Füstölt kolbászt és virslit is teszünk bele.
Nagyobb darabokban teszem bele, mert nem mindenki szereti megenni a tömény füstölt kolbászt.
Amikor a káposzta és a paprika is kellőképpen ruganyossá fő, de még nem túl puha, akkor kerül bele a virsli.