Hozzávalók:
- marhacomb
- fokhagyma
- kukorica olaj
- hoisin szósz
- sriracha
- édes chiliszósz
- szójaszósz
- osztrigaszósz
- só
- törött bors
- zöldpaprika
- sárgarépa
- rizs
Elkészítés:
Finom egytálétel a rizses marharagu.
A marhacombot vágjuk fel falatnyi darabokra.
Kukorica olajat használtam, de természetesen más olaj is megfelel.
A felhevített olajon fokhagyma szeleteket pirítunk, majd hozzáadjuk a húst is.
Hoisin szószt, srirachát és édes chili szószt adunk hozzá.
Összeforgatjuk a húst a szószokkal.
Osztriga szószt és szója szószt is teszünk bele.
A félig megpuhult húshoz tesszük a rizst és a feldarabolt zöldpaprikát.
Zöldséghámozóval vékony csíkokat vágunk a sárgarépából és a raguhoz adjuk.Fokhagymát is tegyünk bele.
Vízzel öntsük fel és kis tűzön, lefedve főzzük készre a rizst is.
Kóstoljuk meg kell-e sózni, mivel a hozzáadott szószok is erősen sós ízűek.
Maradjon az étel egy kicsit szaftos, ne legyen száraz.
Tálaláskor szórjuk meg frissen őrölt fekete borssal.