2022. november 15., kedd

Rizses marharagu

 

Hozzávalók:


  • marhacomb

  • fokhagyma
  • kukorica olaj
  • hoisin szósz
  • sriracha
  • édes chiliszósz
  • szójaszósz
  • osztrigaszósz
  • törött bors
  • zöldpaprika
  • sárgarépa
  • rizs


Elkészítés:


Finom egytálétel a rizses marharagu.

A marhacombot vágjuk fel falatnyi darabokra.


Kukorica olajat használtam, de természetesen más olaj is megfelel.


A felhevített olajon fokhagyma szeleteket pirítunk, majd hozzáadjuk a húst is. 


Hoisin szószt, srirachát és édes chili szószt adunk hozzá.


Összeforgatjuk a húst a szószokkal.


Osztriga szószt és szója szószt is teszünk bele.






A félig megpuhult húshoz tesszük a rizst és a feldarabolt zöldpaprikát.


Zöldséghámozóval vékony csíkokat vágunk a sárgarépából és a raguhoz adjuk.
Fokhagymát is tegyünk bele.

Vízzel öntsük fel és kis tűzön, lefedve főzzük készre a rizst is.
Kóstoljuk meg kell-e sózni, mivel a hozzáadott szószok is erősen sós ízűek.



Maradjon az étel egy kicsit szaftos, ne legyen száraz.


Tálaláskor szórjuk meg frissen őrölt fekete borssal.