Hozzávalók:
- csirkecomb
- só
- törött bors
- hagyma
- fokhagyma
- kápia paprika
- gyömbér
- gomba
- sűrített paradicsom
- olaj
Elkészítés:
A megmosott combokat félbevágjuk.
Előkészítjük a hagymát, fokhagymát, gyömbért és kápia paprikát.A húst besózzuk, törött borssal, zúzott fokhagymával és gyömbérrel bedörzsöljük.
Gombafejeket is teszünk bele.
A kiolajozott tepsibe fektetjük a csirkét.Rászórjuk a gombát, hagymát, maradék fokhagyma és gyömbér darabokat is.
Rákarikázzuk a kápia paprikát.
Aki szereti tehet bele csípős paprikát is.
A paradicsompürét kevés vízzel hígítjuk.
A tepsibe öntjük a paradicsomlét.
Letakarjuk a tepsit és 180-200 C fokos sütőben megsütjük a csirkét.