Hozzávalók:
- sertés hús ( comb, lapocka)
- zsír
- hagyma
- fokhagyma
- füstölt szalonna
- kápia paprika
- mustár
- só
- törött bors
- paradicsompüré
- kovászos vagy csemege uborka
Elkészítés:
Finom étel a hentestokány.
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2018/03/sertes-dioja-hentes-modra.html
Jóféle füstölt szalonna is kerül bele.
Zsíron kiolvasztjuk a felcsíkozott szalonnát.
A sertéshúst falatnyi csíkokra vágjuk.
A szalonnához adjuk és kevergetve körbe pirítjuk a húst.Hagymát és kápia paprikát készítünk elő.
A húshoz adjuk.
Most megsózzuk és bőven megszórjuk frissen darált borssal.
Zúzott fokhagymát és mustárt teszünk bele.
Egy kanál paradicsompürét adunk hozzá.
Pohárka vizet öntünk bele, legyen egy kevés szaftja.
Végén, amikor a hús megpuhult beletesszük a kovászos vagy csemege uborkát.
Az uborkát is vágjuk csíkokra.
Az uborkával már csak áthevítjük, nem kell tovább főzni.
Pikáns, friss ízű ragut kapunk.
Gyorsan elkészül.Bármilyen körettel tálalhatjuk.