- 1 kg tisztított csirkeláb
- 1-2 fej hagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1-2 db zöldpaprika
- 2-3 db paradicsom
- 1 ek. darált pritamin
- 2 ek.olaj
- só
- 2 tk. fűszerpaprika
- csipet őrölt köménymag
- csipet majoránna
Elkészítés:
Tudom, hogy ez egy megosztó fogás, olyan, mint a pacal...vagy utálod, vagy imádod.
Mi imádjuk.
A húslevesben, becsinált levesben mindig van sok láb és szeretem a rizseshúsban is a kikandikáló csirkelábakat.
De a legfinomabb mégis a ragacsos csirkeláb pörkölt.
Próbáld ki és biztos megszereted !
A tisztított lábat alaposan meg kell nézni és minden maradék bőrt, foltos részt eltávolítani.
Ha nem jön le, akkor egy pillanatra forró vízbe kell mártani és máris könnyen eltávolítható a bőre.
Majd jól le kell mosni és a továbbiakban úgy készítjük, mint minden más pörköltet.
A zsiradékon megfuttatjuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk az apróra vágott zöldpaprikát és paradicsomot.
Házi darált pritamint is tehetünk bele, valamint apróra vágott fokhagymát.
Fűszerpaprikát teszünk hozzá és egy-két kanál vízzel felengedjük.
Jó sűrű alapot készítsünk.
Sót, borsot, őrölt köményt és egy gondolat majoránnát is tegyünk hozzá.
Végül adjuk hozzá a lábakat.
Jól elkeverjük és bőségesen felöntjük vízzel, hogy ellepje.
Közepes lángon fedő alatt puhára főzzük.
Néha kevergessük meg, ne süljön le.
Ha kész, akkor finom ragacsos finomságot kapunk, amely sűrű, kocsonyás szaftban úszik és leginkább a körömpörköltre emlékeztet.
Persze ez az étel jóval diétásabb.
Ráérősen leszopogathatjuk a lábakat, ne felejtsük el a csontokból kiszívogatni a levet.
Figyelem, a középső tenyér része a legjobb.