- királyrák
- 1 ek. olíva olaj
- 1/2 hagyma
- 8-10 szem szegfűbors
- 1 csipet édeskömény
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 db csillagánizs
- póréhagyma
- 1 db kápia paprika
- 1 ek. pritamin paprika
- 1 ek. édes chili szósz
- 1 ek. osztrigaszósz
- 1 tk. worcester mártás
- citromhéj
- narancshéj
- 1/2 citrom leve
- só
- narancs
Elkészítés:
Megtisztítjuk a rákokat.
Mindenféle rákból készíthetjük, a legjobb a garnéla vagy a királyrák.
Előkészítjük a hozzávalókat.
A hagymát, a pórét, a kápiát apróra vágjuk.
A citrom és narancs héját is pici csíkokra vágjuk.
Egy mozsárban összetörjük a szegfűborsot és az édesköményt.
Egy wokban 1 ek. olívaolajon megfuttatjuk a csillagánizsokat.
Majd pár percig dinszteljük a hagymát.
Hozzáadjuk a kápiát és az összetört fűszereket.
Most a póré és a citrom és narancs héj is belekerülhet.
Egy pici osztrigaszószt és worcester szószt adunk hozzá.
Keverünk rajta, majd beletesszük a jóféle házi pritamint és az édes chili szószt is.
Öntsük hozzá a citromlevet.
Eljött a rákok ideje is...
Kevergessük és 2 perc alatt süssük pirosra.
Szórjuk rá az apróra vágott narancsot.
Nagyon szeretjük a rákot, sok receptünk van a blogon:
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/03/fruzsi-mangos-raksalataval-toltott.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/03/faberge-tojas.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/08/spagetti-rakkal.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2015/07/grillezett-garnela-szilvaval.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/11/raksalata.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2014/01/kiralyrakos-kala-salata.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2014/12/majonezes-sult-rak-salata.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2015/04/tejszines-citromos-rak.html
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/11/kinai-csillaganizsos-kiralyrak.html
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/11/kokuszos-hal-es-kiralyrak.html
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/03/kinai-rakos-tintahalas-leves.html