- karfiol
- narancs
- csicseriborsó
- zellerlevél
- citrom
- olívaolaj
- só
- petrezselyemzöld
- őrölt római kömény
Elkészítés:
A karfiolt sós vízben, egy szál zeller társaságában megfőzzük, de ne legyen túl puha.
Az előző este beáztatott csicseriborsót főzzük készre.
Üveges kész csicseriborsót is használhatunk, de öblítsük át hideg vízzel és szűrjük le.
A leszűrt karfiolt szedjük rózsákra.
Keverjük össze óvatosan a leszűrt csicseriborsóval.
Olívaolajjal és citromlével locsoljuk meg,
Sózzuk is.
Sok aprított petrezselymet és darabokra vágott narancsot adjunk hozzá.
Keverjük össze.
Végül szórjuk meg őrölt római köménnyel, mennyei ízt ad a salátának.
Behűtve kínáljuk.