2017. július 1., szombat

Sáfrányos, paradicsomos finomfőzelék

Hozzávalók:




  • sárgarépa
  • burgonya
  • fehérrépa
  • karalábé
  • hagyma
  • petrezselyem
  • olívaolaj
  • sáfrány
  • sáfrányos szeklice
  • kurkuma
  • paradicsom püré
  • cukor




Elkészítés:


Tisztítsuk meg a zöldségeket.


Vágjuk fel apróra.


Az olívaolajon fonnyasszuk meg a hagymát.
Adjuk hozzá a sáfrányt.
Tehetünk bele egy kevés sáfrányos szeklicét is.


Tegyük bele a zöldségeket.


Kurkumát is adjunk hozzá.
Sózzuk meg.


Jó minőségű passzírozott paradicsompürével öntsük fel.


Egy pici cukorral hozzuk egyensúlyba a savasságát.


Forraljuk fel, petrezselyemmel ízesítsük.


Főzzük puhára a zöldségeket.


Gyönyörű színű, illatos főzeléket kapunk.