- 1 fej új kelkáposzta
- hagyma
- fokhagyma
- zöldpaprika
- paradicsom
- burgonya
- só
- bors
- őrölt kömény
- ételízesítő
- fűszerpaprika
- olaj
- liszt
Elkészítés:
Ugyanúgy készítjük, mint általában a kelkáposzta főzeléket:
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/01/kelkaposzta-fozelek.html
Azonban az első tavaszi friss új kelkáposzta ropogós zamatát nem szabad kihagyni.
Előkészítjük a zöldségeket.
A kelkáposztát, burgonyát és hagymát feldaraboljuk és feltesszük főni annyi vízben, amennyi ellepi.
Megsózzuk, borsozzuk és törött borssal, fokhagymával fűszerezzük.
Egy kevés jófajta ételízesítőt is adunk hozzá.
Paradicsom és paprika darabokkal gazdagítjuk.
Amikor minden puha, de még nem főtt túl, elkészítjük a rántást.
Egy kanálka olajon habzásig forralunk egy-két kanál lisztet, majd a tűzről levéve fűszerpaprikát teszünk bele.
Hideg vízzel simára keverjük.
Beleöntjük a káposztába.
Jól elkeverjük és még pár percig főzzük.
Én akkor szeretem, ha a káposzta nincs nagyon puhára főzve.
Ha a fokhagymát a főzés során tesszük az ételbe, akkor sokkal kellemesebb aromája lesz, mintha csak a főzés végén a rántásba kevernénk bele.