Hozzávalók:
Elkészítés:
Gyakran készítek rizses húst, mindenféle húsból és zöldséggel készül.
A fűszerezés azonban változatos.
Ezúttal távol-keleti ízekkel variáltam.
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2014/03/rizses-kacsa.html
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/10/zoldseges-rizses-hus.html
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/04/rizseshus.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/11/ludaskasa.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/11/kaposztas-rizses-oldalas.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2014/01/zoldseges-rizseshus-serteshusbol.html
A kacsa aprólékát használtam fel.
A melléből és combjából barackos sültet készítettem.
A húst megtisztítjuk és lemossuk.
Főzőlevet készítünk a hagymával, fokhagymával, paprikával, paradicsommal, kínai ötfűszerrel,
lime levéllel, csillagánizzsal, őrölt korianderrel és távol-keleti citromfűvel.
Meg is sózzuk.
Ebben az illatos lében puhára főzzük a kacsahúst.
Ha kihűlt leszűrjük a levét, lefejtjük a húst a csontokról és félretesszük.
A leszűrt levest is félretesszük.
Előkészítjük a zöldségeket.
Egy kevés olajon megdinszteljük a hagymát.
Hozzáadjuk az apróra darabolt sárgarépát, fehérrépát és kápia paprikát .
Pár percig kevergetve pirítjuk, majd a kacsa főzőlevéből szedünk bele.
Szárított fafülgombát előzőleg vízbe áztattuk.
Most leszűrjük, a kemény közepét eltávolítjuk és szirmokra bontjuk.
Beletesszük a zöldségekhez.
Friss vagy fagyasztott zöldborsót is adunk hozzá.
Végül rátesszük a rizst is.
Megsózzuk és a kacsalevessel jól felöntjük.
Most összekeverjük, majd lefedve, takarék lángon puhára főzzük a rizst.
A főzés vége előtt pár perccel belekeverjük a kacsahúst is.
Finoman fűszerezett, harmonikus ízű rizses húst kapunk.
A keleti ízek és a fafülgomba újjá varázsolja ezt az ételt.
- kacsa aprólék
- keleti citromfű
- őrölt koriander
- lime levél
- csillagánizs
- fokhagyma
- kínai ötfűszer
- hagyma
- zöldpaprika
- paradicsom
- só
- sárgarépa
- fehérrépa
- hagyma
- kápiapaprika
- zöldborsó
- fafülgomba
- rizs
- só
Elkészítés:
Gyakran készítek rizses húst, mindenféle húsból és zöldséggel készül.
A fűszerezés azonban változatos.
Ezúttal távol-keleti ízekkel variáltam.
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2014/03/rizses-kacsa.html
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/10/zoldseges-rizses-hus.html
http://muskakonyhaja.blogspot.hu/2012/04/rizseshus.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/11/ludaskasa.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2013/11/kaposztas-rizses-oldalas.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.hu/2014/01/zoldseges-rizseshus-serteshusbol.html
A kacsa aprólékát használtam fel.
A melléből és combjából barackos sültet készítettem.
A húst megtisztítjuk és lemossuk.
Főzőlevet készítünk a hagymával, fokhagymával, paprikával, paradicsommal, kínai ötfűszerrel,
lime levéllel, csillagánizzsal, őrölt korianderrel és távol-keleti citromfűvel.
Meg is sózzuk.
Ebben az illatos lében puhára főzzük a kacsahúst.
Ha kihűlt leszűrjük a levét, lefejtjük a húst a csontokról és félretesszük.
A leszűrt levest is félretesszük.
Előkészítjük a zöldségeket.
Hozzáadjuk az apróra darabolt sárgarépát, fehérrépát és kápia paprikát .
Pár percig kevergetve pirítjuk, majd a kacsa főzőlevéből szedünk bele.
Szárított fafülgombát előzőleg vízbe áztattuk.
Most leszűrjük, a kemény közepét eltávolítjuk és szirmokra bontjuk.
Beletesszük a zöldségekhez.
Friss vagy fagyasztott zöldborsót is adunk hozzá.
Végül rátesszük a rizst is.
Megsózzuk és a kacsalevessel jól felöntjük.
Most összekeverjük, majd lefedve, takarék lángon puhára főzzük a rizst.
A főzés vége előtt pár perccel belekeverjük a kacsahúst is.
Finoman fűszerezett, harmonikus ízű rizses húst kapunk.
A keleti ízek és a fafülgomba újjá varázsolja ezt az ételt.