Hozzávalók:
Elkészítés:
Kacsamellből és combból készült ez az ínyenc étel.
A kacsahús magában is nagyon ízletes, de így megbolondítva igencsak jól sikerült kompozíció lett.
A megtisztított kacsamellek és combok bőrét bekockázzuk és száraz serpenyőben kisütjük belőlük a zsírt.
Először bőrös felükkel lefelé sütjük,
majd megfordítjuk és a húsos felüket és pirosra pirítjuk.
Áttesszük a húst egy tepsibe és most fűszerezzük sóval, kínai ötfűszerrel,
Szilvás chiliszósszal meglocsoljuk.
Az aszalt áfonyát, sárgabarackot előzőleg vízben áztattuk.
Kevés kandírozott narancshéjat is tettem bele.
A szárított gyümölcsöket leszűrjük és rászórjuk a kacsára.
A tepsi aljára egy pohárka vizet öntünk és lefedve a sütőbe tesszük.
180-200 C fokon puhára sütjük a pecsenyét.
Finom, illatos ízeket kapunk.
Krumplipürével a legfinomabb.
- kacsamell
- kacsacomb
- aszalt sárgabarack
- szárított áfonya
- kandírozott narancs
- kínai ötfűszer
- só
- szilvás chiliszósz
Elkészítés:
Kacsamellből és combból készült ez az ínyenc étel.
A kacsahús magában is nagyon ízletes, de így megbolondítva igencsak jól sikerült kompozíció lett.
A megtisztított kacsamellek és combok bőrét bekockázzuk és száraz serpenyőben kisütjük belőlük a zsírt.
Először bőrös felükkel lefelé sütjük,
majd megfordítjuk és a húsos felüket és pirosra pirítjuk.
Áttesszük a húst egy tepsibe és most fűszerezzük sóval, kínai ötfűszerrel,
Szilvás chiliszósszal meglocsoljuk.
Az aszalt áfonyát, sárgabarackot előzőleg vízben áztattuk.
Kevés kandírozott narancshéjat is tettem bele.
A szárított gyümölcsöket leszűrjük és rászórjuk a kacsára.
A tepsi aljára egy pohárka vizet öntünk és lefedve a sütőbe tesszük.
180-200 C fokon puhára sütjük a pecsenyét.
Finom, illatos ízeket kapunk.
Krumplipürével a legfinomabb.