2017. május 28., vasárnap

Barackos kacsa

Hozzávalók:

  • kacsamell
  • kacsacomb
  • aszalt sárgabarack
  • szárított áfonya
  • kandírozott narancs
  • kínai ötfűszer
  • szilvás chiliszósz



Elkészítés: 






Kacsamellből és combból készült ez az ínyenc étel.

A kacsahús magában is nagyon ízletes, de így megbolondítva igencsak jól sikerült kompozíció lett.

A megtisztított kacsamellek  és combok bőrét bekockázzuk  és száraz serpenyőben kisütjük belőlük a zsírt.

Először bőrös felükkel lefelé sütjük,


majd megfordítjuk és a húsos felüket és pirosra pirítjuk.


Áttesszük a húst egy tepsibe és most fűszerezzük sóval, kínai ötfűszerrel,


Szilvás chiliszósszal meglocsoljuk.


Az aszalt áfonyát, sárgabarackot előzőleg vízben áztattuk.
Kevés kandírozott narancshéjat is tettem bele.


A szárított gyümölcsöket leszűrjük és rászórjuk a kacsára.


A tepsi aljára egy pohárka vizet öntünk és lefedve a sütőbe tesszük.


180-200 C fokon puhára sütjük a pecsenyét.


Finom, illatos ízeket kapunk.


Krumplipürével a legfinomabb.