2019. február 10., vasárnap

Velővel töltött karalábé petrezselyem mártásban

Hozzávalók:


  • karalábé
  • zsír
  • hagyma
  • sertés velő
  • törött bors
  • petrezselyemzöld
  • 2-3 db tojás







Elkészítés:




A meghámozott karalábét vágjuk keresztben kétfelé.
Ha nagyobb a karalábé háromfelé is lehet.


Vízben majdnem puhára főzzük.




Ezután vájjuk ki a közepüket.


Szűrőkanálban mossuk meg a velőt, az vastagabb ereket, esetleges csontszilánkokat távolítsuk el.


Zsíron pirítsuk meg az apróra vágott hagymát.
Tegyük bele a kisebb darabokra vágott velőt.


Sózzuk, borsozzuk és sok apróra vágott petrezselymet adjunk hozzá.


A tojást habarjuk el,


majd öntsük a velőre.
Kevergetve süssük kocsonyásra, majd rögtön vegyük le a tűzről.
Nem szabad kiszárítani.


A kivájt karalábé darabokat a késes aprítóban pürésítsük.


Most daráljunk le sok-sok petrezselymet.
A szára is menjen bele, abban van az igazán intenzív íz.


Kis vízzel lazítsuk.


Keverjük össze a petrezselymet és a karalábé pürét.
Sózzuk meg.


Egy tepsibe ültetjük a velővel megtöltött karalábékat.

Aláöntjük a petrezselymes mártást.




180 C fokon sütőben süssük készre az ételt.
Nem kell sokáig sütni, csak amíg a mártás be nem sűrűsödik.




Különleges, nagyon egészséges étel.