2024. szeptember 2., hétfő

Tejszínes zöldségek

 Hozzávalók:


  • bébi sárgarépa

  • vaj
  • cukkini
  • pakcsoj
  • kapor
  • ételízesítő
  • gyömbér
  • citrom
  • szezámolaj
  • tejszín/főzőtejszín


Elkészítés:


Ezúttal sárgarépából, pakcsojból és cukkiniből főztem, de tetszés szerint bármilyen más zöldségből készülhet ez az étel.

Mindenképpen vajjal készítsük. 


A répákat megtisztítjuk.


Nem daraboljuk apróra, hanem nagyobb darabokban pároljuk a vajban.


Zsenge cukkini kerül bele, amit nem hámozunk meg.


Hasábokra vágva adjuk a répához.


Egy kevés mélyhűtött kaprot is tettem bele az íze miatt, ezt a főzés végén eltávolítjuk.


Megsózzuk és jófajta ételízesítővel is megszórjuk.


Karikára szeletelt friss gyömbért is teszünk bele.


Citrom levét és karikára vágott citromot is adunk hozzá.


A végén tesszük bele a hosszában felvágott pakcsojt.
 


Pár percig pároljuk.



Tejszínnel felöntjük a zöldségeket.


Néhány percig tovább főzzük, majd pár csepp szezámolajjal ízesítjük.