Hozzávalók:
- bébi sárgarépa
- vaj
- cukkini
- pakcsoj
- só
- kapor
- ételízesítő
- gyömbér
- citrom
- szezámolaj
- tejszín/főzőtejszín
Elkészítés:
Ezúttal sárgarépából, pakcsojból és cukkiniből főztem, de tetszés szerint bármilyen más zöldségből készülhet ez az étel.
Mindenképpen vajjal készítsük.
A répákat megtisztítjuk.
Nem daraboljuk apróra, hanem nagyobb darabokban pároljuk a vajban.
Zsenge cukkini kerül bele, amit nem hámozunk meg.
Hasábokra vágva adjuk a répához.
Egy kevés mélyhűtött kaprot is tettem bele az íze miatt, ezt a főzés végén eltávolítjuk.
Megsózzuk és jófajta ételízesítővel is megszórjuk.
Karikára szeletelt friss gyömbért is teszünk bele.
Citrom levét és karikára vágott citromot is adunk hozzá.
A végén tesszük bele a hosszában felvágott pakcsojt.
Pár percig pároljuk.
Tejszínnel felöntjük a zöldségeket.
Néhány percig tovább főzzük, majd pár csepp szezámolajjal ízesítjük.