2022. december 4., vasárnap

Paradicsomos krumplifőzelék friss paradicsomból

Hozzávalók:


  • paradicsom

  • burgonya
  • hagyma
  • kakukkfű
  • rozmaring
  • tejföl
  • liszt
  • cukor





Elkészítés:

Nagymamám készített sokszor habart paradicsomos főzeléket.

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2015/03/habart-paradicsomos-krumplifozelek.html

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2017/04/paradicsomos-burgonyafozelek-2.html


Ezúttal friss paradicsomból készült az étel.

Az érett paradicsomot megmossuk, feldaraboljuk és egy fazékban puhára főzzük.



Nagyon hamar elkészül.
Ekkor szűrőbe tesszük és lecsepegtetjük az illatos paradicsomlevet.


Kevés vízzel és egy kisebb, egészben hagyott hagyma társaságában újra feltesszük főni.


Felkockázott krumplit teszünk a paradicsomlébe.


Só, pici rozmaring és kakukkfű is kerül bele.
Cukrozzuk is meg.


Amint a krumpli megpuhult elkészítjük a habarást.

1-2 kanál lisztet jól elkeverünk sűrű tejföllel és némi vízzel hígítjuk.


Hőkiegyenlítéssel merőkanálnyi forró levet adunk a habaráshoz.
Elkeverjük és a főzelékhez adjuk.


Amint felforr, készen is van.
Langyosan a legfinomabb.