2022. december 18., vasárnap

Gyömbéres alaszkai tőkehal (Alaska pollock)

 Hozzávalók:

  • tőkehal filé 

  • citrom
  • liszt
  • fokhagyma
  • gyömbér
  • olaj
  • ecet
  • étkezési keményítő
  • őrölt szegfűszeg
  • szójaszósz
  • cukor



Elkészítés:


A halfilét lemossuk, majd szárazra töröljük.



Megsózzuk és citromlével meglocsoljuk.


Kevés liszttel megszórjuk és olajban megsütjük először a fehér oldalán.

Körülbelül 5 perc alatt lesz készen egy oldal.



Megfordítjuk és itt is megsütjük.
A halakat kiemeljük a serpenyőből és a tálaló tálra helyezzük.



A sütés után maradt olajba feldarabolt fokhagymát, friss gyömbért teszünk és megpirítjuk.



Cukrot, őrölt szegfűszeget és szójaszószt adunk hozzá.
Pici ecettel savanyítjuk, valamint egy kanálka burgonya vagy kukorica keményítővel sűrítjük.



A halat melegen tartottuk vagy újra felmelegítettük.


Az illatos szósszal meglocsoljuk a halat és úgy kínáljuk.