Hozzávalók:
- paradicsom
- burgonya
- hagyma
- só
- kakukkfű
- rozmaring
- tejföl
- liszt
- cukor
Elkészítés:
Nagymamám készített sokszor habart paradicsomos főzeléket.
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2015/03/habart-paradicsomos-krumplifozelek.html
http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2017/04/paradicsomos-burgonyafozelek-2.html
Ezúttal friss paradicsomból készült az étel.
Az érett paradicsomot megmossuk, feldaraboljuk és egy fazékban puhára főzzük.
Ekkor szűrőbe tesszük és lecsepegtetjük az illatos paradicsomlevet.
Cukrozzuk is meg.
Amint a krumpli megpuhult elkészítjük a habarást.
1-2 kanál lisztet jól elkeverünk sűrű tejföllel és némi vízzel hígítjuk.
Elkeverjük és a főzelékhez adjuk.
Langyosan a legfinomabb.