2022. december 7., szerda

Zöldséges bulgur

 Hozzávalók:


  • bulgur

  • ételízesítő/zöldséges leveskocka
  • törött bors
  • koriander
  • sárgarépa
  • hagyma
  • cukkini
  • petrezselyem
  • olívaolaj


Elkészítés:


A bulgur nemcsak natúr módon elkészítve finom.

http://muskakonyhaja2.blogspot.com/2016/11/sargarepas-zoldhagymas-bulgur.html

https://muskakonyhaja2.blogspot.com/2021/07/cukkinis-sargarepas-bulgur.html


Ételízesítős, sós vizet forralunk.



Ráöntjük a bulgurra és lefedve hagyjuk, hogy beszívja az ízes levet.
Közben a bulgur megpuhul, de még pergős marad.



Egy serpenyőben kevés olajon dinsztelni kezdjük az apróra vágott sárgarépát.



Anikor a répa félig puha, akkor hozzáadjuk az apróra vágott hagymát.




Beletesszük az apróra felkockázott cukkinit is.


Kevergetve tovább sütjük.
Megszórjuk a petrezselyem vágott szárával.
Ebben van a legtöbb íz.


Sózzuk, borsozzuk.


Szárított korianderrel ízesítjük.


A cukkinit is roppanósra sütjük.


Végül összekeverjük a bulgurral.


Tálaláskor friss petrezselymet szórunk rá.