2013. december 10., kedd

Pralinétorta

Hozzávalók:

  • 1 piskóta lap


  • 20 dkg vaj
  • 20-25 dkg cukor
  • 1 üveg nutella
  • 5 dl tej 
  • 1 vanília puding
  • 2 ek. kakaó


  • kevés pörkölt mandula





Elkészítés:

Szükségünk lesz egy 6 tojásos piskótára.


Blogomban már sok helyen beírtam a piskóta készítés menetét.
(Muska konyhája 2012. augusztus vagy Muska konyhája 2. gyümölcstorta vagy kávétorta bejegyzéseknél.)

Elkészítjük a krémet:

A vajat a cukorral habosra keverjük és hozzáadjuk a Nutellát.
Habosra keverjük.


Megfőzzük a pudingot, amibe kakaót is teszünk.


Ha kissé kihűlt, hozzáadjuk a kevert krémhez és megint habosra keverjük.


Megkóstoljuk, ha kell még utánaédesítjük.

A piskótát felvágjuk és bőségesen megkenjük a krémmel.


A tetejét, oldalát is jól bekenjük.

Szárazon megpirított mandula vagy mogyoró szeletekkel megdíszítjük.


Kihűtve hagyjuk, hogy az ízek jól összeérjenek.


Nagyon finom torta !