- 3 db cékla
- 3-4 marék dió
- 2 gerezd fokhagyma
- majonéz
- só
- bors
- citromlé
- kevés mustár
Elkészítés:
A céklát megmossuk és héjában, kuktában puhára főzzük.
Meghámozzuk és a reszelő legnagyobb fokán lereszeljük.
Közben egy teflon serpenyőben szárazon megpirítjuk a diót.
Elkészítjük a mártást.
Kevés majonézt összekeverünk mustárral, sóval, borssal, citromlével, egy csepp édesítőszerrel és belenyomjuk a fokhagymagerezdeket is.
Simára keverjük.
A reszelt céklához adjuk a fele diót, amit a markukban nagyobb darabokra összetörünk.
Hozzáadjuk a mártás nagy részét is.
Összekeverjük.
Tálba tesszük.
A tetejét a maradék majonézzel, dióval és céklával díszítjük.
Behűtjük.