- 50 dkg rétes liszt
- 25 dkg margarin
- 5 dkg zsír
- 4,5 dl tejföl
- 1 kk ecet
- 3 kk só
- 1 tojássárgája
- késhegynyi sütőpor
- esetleg reszelt sajt
a kenéshez:
- 1 tojás
- 1 mk fűszerpaprika
- köménymag
- szezámmag
- dió
- reszelt sajt
- mák
Elkészítés:
A tésztát előző este szoktuk összeállítani.
Mindent összegyúrunk és egy éjszaka a hűtőben áll.
Másnap lisztezett lapon kinyújtjuk és tetszőleges alakúra vágjuk.
Vagy kerek formával szúrjuk ki, vagy csak derelyevágóval kisebb darabokra vágjuk.
Tepsibe rakjuk.
Tegyük alufóliára, úgy nem kell mosogatni.
A fűszerpaprikával elhabart tojással lekenjük a sütik tetejét.
Különféle rátétekkel szórjuk meg.
Szezámmaggal és mákkal:
Dióval:
Reszelt sajttal, köménnyel:
Közepes sütőben 180 C fokon készre sütjük.
Családunk kedvenc sós sütije, Erzsi-féle sós néven fut, Erzsi barátnőm receptje után.