2018. május 19., szombat

Spenótos, petrezselymes krumplipüré

Hozzávalók:


  • burgonya
  • spenót
  • petrezselyem zöld
  • fokhagyma
  • szerecsendió
  • fehérbors
  • tej
  • vaj



Elkészítés:




A meghámozott burgonyát főzzük puhára.


Ezalatt tisztítsuk meg a spenótot, távolítsuk el a szárát, az ereit.
Mossuk meg, csöpögtessük le.


A megfőtt burgonyát szűrjük le.


Reszeljünk rá szerecsendiót, sózzuk meg, szórjunk rá őrölt fehér borsot.
Botmixerrel pépesítsük.



A spenót leveleket dobjuk forrásban lévő vízbe, majd amikor újra felforrt, szűrjük is le.
Tegyük át a késes aprítóba.
Dobjuk mellé a fokhagymát és kis tejjel felöntve daráljuk apróra.


Nagy csokor petrezselymet is daráljunk bele.
Egy kis tejjel könnyen viszi az aprítógép.



Adjuk a krumplipüréhez.
Dobjunk rá puha vajat.

Keverjük össze.

Ha kell, lazítsuk tejjel és esetleg sózzuk is.


Ízletes, szép színű pürét kapunk.
Érződik a finom vaj és a pikáns spenót íze.


Halak, húsok mellé finom köret.